Ga naar inhoud
In de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw gebruikt actrice Leonie Brandt haar talent om een briljante dubbelspionne te worden. Met onwaarschijnlijke avonturen, die achteraf vaak echt gebeurd bleken.
Gertrud Franziska Pütz alias Leonie Brandt (1901-1978) droomde ervan om actrice te worden. Na het uitkomen van die droom krijgt ze de kans om de rol van haar leven te spelen: als spionne voor de Nederlandse inlichtingendienst in nazi-Duitsland. Na de oorlog vreesde een aantal prominente Nederlanders voor de kennis van Leonie. Hoe maak je een film over een mysterieuze vrouw van wie nauwelijks beeldmateriaal bestaat? Door min of meer de chronologie van haar wonderbaarlijke levensverhaal via scènes uit oude films te illustreren. Gehuld in een waas van mysterie is niet altijd duidelijk hoe ‘echt’ of hoe ‘fictief’ haar leven was.

Credits

Producent
Scenario
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Postproductiebedrijf

Titel: Leonie, actrice en spionne
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2020

MaatschappijGeschiedenisArchiefmateriaalPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.