Ga naar inhoud
Stills

Lamentations of Judas

Regie: Boris Gerrets
Ooit vochten Angolese soldaten in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika als onderdeel van het beruchte Battalion 32. De filmmaker haalt oude wonden open in een poging tot verlossing.

Angolese soldaten, bekend als ‘The Terrible Ones’, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van ‘wit’ Zuid-Afrika. Eind jaren tachtig werden zij gerepatrieerd naar het ruïnestadje Pomfret. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden te laten aangaan, besluit hij ze te laten spelen in het verhaal van de Bijbelse figuur Judas Iskariot. Verraad en vrije wil staan ter discussie in deze aangrijpende schets van mensen aan de zelfkant van de geschiedenis.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Kostuumontwerp
Set geluid
Titel: Lamentations of Judas
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 39 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie Forum van de Regisseurs BuitenlandOorlogGeschiedenisGender & identiteitPolitiekMaatschappijExperimenteel

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2020)
Boris Gerrets

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.