Ga naar inhoud
Documentaire over profvoetballer Dirk Kuyt die, op de rijpe leeftijd van 36 jaar, mee wil spelen om Feyenoord landskampioen te laten worden. Het wordt een meer dan turbulent seizoen.
Profvoetballer Dirk Kuyt is 36 als hij vanuit het buitenland terugkeert naar Feyenoord. Kuyt heeft één doel voor ogen: ‘zijn’ club landskampioen maken. In het seizoen naar het kampioenschap toe wordt Kuyt op de voet gevolgd. Hij worstelt met prestatiedruk, maar ook met zijn trainer; Kuyt wil per se die gewilde plek in de basis krijgen. Klassiek heldenverhaal waarin geldingsdrang, geloof, eenzaamheid en het belang van familiede revue passeren - tot aan de laatste wedstrijd, waarin Kuyt alsnog de rol van de verlosser krijgt.


Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Haaien
Omroep
BNNVARA

Titel: KUYT
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 9 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: L'OR Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2017

Sport

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.