Ga naar inhoud
Still

Kroost

Regie: Willem de Beukelaer
Tragikomische actiefilm zonder dialoog, waarin een kinderlijke pesterij tussen broer en zus uitmondt in een kleine oorlog. Regiedebuut van stuntcoördinator Willem de Beukelaer.
De zevenjarige Molly kan niet wachten om na een schooldag thuis haar prinsessen-dvd te gaan kijken. Haar oudere broer Kevin gooit echter roet in het eten, omdat hij al aan het gamen is op de televisie. Achter de op het eerste gezicht kinderlijke pesterij tussen broer en zus blijkt een slepend conflict schuil te gaan waarbij het hele gezin betrokken is. Een dialoogloze actiefilm - het regiedebuut van stuntcoördinator Willem de Beukelaer - die op tragikomische wijze de gevolgen van een negatieve gezinssituatie toont.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Kroost
Jaar: 2014
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2014
NFF Jaarselectie Humor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.