Ga naar inhoud
Stills

KORT! - Stray Sheep

Regie: Madja Amin
Verlies, opoffering en verbintenis gaan hand in hand in deze metaforische film over een vreemdeling, die in Nederland komt trouwen met een Nederlands-Koerdische vrouw.
Hij komt letterlijk uit de lucht vallen. Azad, een jongeman met een lammetje in een koffer op weg naar zijn nieuwe leven: een bruiloft met een Nederlands-Koerdische vrouw. De weg naar die bruiloft is een absurde, verrassende en poëtische, waarin de jongeman wordt geteisterd door allerlei onverwachtse tegenslagen. Wat geeft hij op door hier naartoe te komen en wat wint hij door met een voor hem onbekende vrouw te trouwen? In deze allegorische film wordt de zoektocht naar een beter leven op een intense wijze in beeld gebracht.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Titel: KORT! - Stray Sheep
Jaar: 2018
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
Gouden Kalf Competitie RomantiekDramaHumorMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.