Ga naar inhoud
Stills

KORT! - Polyp

Regie: David Eilander
Dicht op de huid gefilmd portret van de op de kermis opgegroeide Djarno (15). Kwaad en opstandig ziet hij dat zijn vader hun topattractie, de Polyp, heeft verkocht. Je jeugd vaarwel zeggen is niet gemakkelijk.
Djarno is een paar dagen terug bij zijn ouders op de kermis om de verjaardag van zijn zusje te vieren. Maar waarom doet hij plotseling zo boos tegen haar, terwijl hij eerder juist zo blij was haar te zien? Hij zit vol tegenstrijdige gevoelens omdat duidelijk wordt dat niets hetzelfde blijft. Niet in staat te zeggen wat hij werkelijk voelt, verschuilt hij zich achter een stuurse houding, maar zijn ogen vertellen een ander verhaal. Alleen fluisterend met zijn zusje kan hij soms zichzelf zijn. David Eilander legt in dit regiedebuut de emotionele worsteling van een puber onder een vergrootglas. Hoewel Djarno het verleden nog niet kan loslaten, lijkt de toekomst onafwendbaar.
Titel: KORT! - Polyp
Jaar: 2018
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018
NFF Debuutcompetitie Drama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.