Ze was de eerste met een one-womanshow en had een glansrijke carrière. Nu woont Jasperina de Jong teruggetrokken in een bos met haar hond. Liefdevol portret van een van Nederlands grootste cabaretières.
Jasperina de Jong (81) woont met haar hond in een bos, teruggetrokken. Ze heeft alles al zo vaak verteld: hoe ze als meisje al mooi kon zingen maar eigenlijk balletdanseres wilde worden, hoe Wim Kan haar niet aannam wegens gebrek aan talent. Dat bleek een vergissing: ‘Pien’ ging een glansrijke carrière tegemoet, schopte tegen heilige huisjes, was een feministe pur sang - kostwinner, de eerste met een one-womanshow. Maar had ze tijd genoeg voor haar gezin? En hoe ging ze verder na de dood van Eric Herfst, haar echtgenoot, mentor en regisseur?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Jasperina: op eenzame hoogte
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

MuziekKunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.