Ga naar inhoud
Droogkomische verfilming van de vrolijke schelmenroman van P.F. Thomése. De schrijver onderneemt een roadtrip met zijn rokende en zuipende personage J. Kessels, op een soundtrack van countrymuziek.
In een grote Amerikaanse roestbak gaan schrijver Frans Thomése en zijn favoriete personage J. Kessels op een roadtrip naar Hamburg. In opdracht van een onbekende zijn ze op zoek naar een frikandellenhandelaar, maar het gaat de schrijver vooral om het beloofde weerzien met het sexy meisje dat hem in een ver verleden betoverde én hem een jeugdtrauma bezorgde. In deze droogkomische verfilming van de vrolijke schelmenroman van P.F. Thomése lopen werkelijkheid en fictie vervreemdend door elkaar, op een soundtrack van tranentrekkende countrymuziek.

Titel: J. Kessels
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 47 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

MisdaadActie & AvontuurMuziekHumor

Gouden Kalf winnaar

Beste Production Design (2016)
Ben Zuydwijk

Gouden Kalf nominaties

Beste Sound Design (2016)
Peter Warnier
Beste Camera (2016)
Danny Elsen (SBC)
Beste Acteur (2016)
Fedja van Huêt

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.