Ga naar inhoud
Still

Wonderbroeders

Regie: Johan Timmers
Komedie over vijf monniken die proberen te vechten voor het behoud van hun verkochte klooster. Niets helpt, totdat de Here zélf lijkt in te grijpen. In de tuin vindt het ‘Wonder van Wanroij’ plaats.
Bidden, bierbrouwen, tafeltennissen, lekkere maaltijden bereiden; geld en stress spelen totaal geen rol in het leven van de vijf monniken die harmonieus samenleven in het klooster van Wanroij. Totdat ineens een stel bouwvakkers de rust komt verstoren. De slinkse bisschop Heijntjes heeft het klooster verkocht en nu moet het vijftal in habijt plaatsmaken voor een wellnesscentrum met parkeerterrein. Strijden lijkt zinloos. Maar dan begint het Jezusbeeld in de tuin te bloeden. Weet het ‘Wonder van Wanroij’ de broeders in deze komedie te redden?
Titel: Wonderbroeders
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films DramaHumorGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.