Ga naar inhoud
Wat maakt de iconische direct klaar foto zo geliefd? Deze audiovisuele trip is een zoektocht naar het geheim van Polaroid en een ode aan een vorm van fotografie die praktisch niet meer bestaat.
Wat maakt een polaroidfoto zo magisch? Zit dat in de geheime chemische formule, de manier waarop het iconische beeld eruitziet of is dat het sociale aspect? Vier personen die hun fascinatie voor de polaroidfilm gemeen hebben, zoeken elk op hun eigen manier naar de essentie van deze revolutionaire fotografievorm. Er is enige haast bij, want na het overlijden van Polaroid-uitvinder Edwin H. Land en het sluiten van de laatste failliete Polaroidfabriek dreigt de kennis van Land voorgoed verloren te gaan.

Credits

Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Postproductiebedrijf

Titel: Instant Dreams
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

Kunst & CultuurGeschiedenis

Gouden Kalf nominaties

Beste Muziek (2018)
Marc Lizier

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.