Leo de Boer maakt een rondgang langs een aantal mensen die — net als de maker zelf — hun geld verkeerd hebben belegd en aan den lijve ondervinden wat de finan­ciële crisis inhoudt.
Docu­men­taire­maker Leo de Boer heeft zijn geld verkeerd belegd en ondervindt aan den lijve wat de finan­ciële crisis inhoudt. Een deel van dit geld erfde zijn 17-jarige zoon Michael van zijn grootouders en Leo beheerde dit voor hem. De film is een reis langs de mensen die — net als Leo — keihard zijn gecon­fron­teerd met de hoge prijs van hun hebberigheid. Onder hen beton­storter Henk, die 1,1 miljoen euro verloor bij de DSB en Marja en Marcelo die hun geld toev­ertrouwden aan Fritz N., de Madoff van Deurne’.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Pieter van Huystee Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: Ik wil mijn geld terug
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01