Ga naar inhoud
Documentaire over zorgrobot Alice die met haar voorgeprogrammeerde vragen en luisterend oor het sociale isolement van drie hoogbejaarde dames weet te doorbreken.
De maatschappij vergrijst en steeds meer ouderen raken in een sociaal isolement. Voor dat laatste is Alice uitgevonden, een sociale zorgrobot met een lief poppenhoofd. Geen extra hand aan het bed, maar wel een gesprekspartner die bij wijze van proef bij drie hoogbejaarde dames op de koffie komt. De 'proefkonijnen' in de documentaire zijn aanvankelijk sceptisch, maar de toenemende interacties verbazen de senioren en het team van wetenschappers en zorgspecialisten dat het experiment volgt.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Camera
Sound Design
Productiebedrijf
DOXY
Omroep
NCRV TV
Distributie
Cinema Delicatessen

Titel: Ik ben Alice
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Competities
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.