Docu­men­taire over zorgrobot Alice die met haar voorge­pro­gram­meerde vragen en luis­terend oor het sociale isole­ment van drie hoog­be­jaarde dames weet te doorbreken.
De maatschappij vergrijst en steeds meer ouderen raken in een sociaal isole­ment. Voor dat laatste is Alice uitgevonden, een sociale zorgrobot met een lief poppen­hoofd. Geen extra hand aan het bed, maar wel een gesprekspartner die bij wijze van proef bij drie hoog­be­jaarde dames op de koffie komt. De proe­fkoni­jnen’ in de docu­men­taire zijn aanvanke­lijk scep­tisch, maar de toen­e­mende inter­ac­ties verbazen de senioren en het team van weten­schap­pers en zorgspe­cial­isten dat het exper­i­ment volgt.

Titel: Ik ben Alice
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015

Maatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte