Ga naar inhoud
Vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat gebruikte in het geheim zijn eigen zaad. Een intieme documentaire over twee moeders en hun kinderen die proberen te leven met elkaar en met die wetenschap.
In een nagebouwde kliniek vertellen twee moeders en hun kinderen over de impact van deze ontdekking op hun leven en hun onderlinge relatie. Waar de moeders vooral geëmotioneerd zijn, denken de kinderen na over de (erfelijke) eigenschappen die ze niet van hun moeder kunnen hebben. Wat betekent het handelen van hun biologische vader voor hen? Zal de band tussen moeder en kind ooit weer dezelfde zijn?

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: Het zaad van Karbaat
Jaar: 2018
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2018

GeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.