Ga naar inhoud
Still

Het wapen van Geldrop

Regie: Thijs Römer
Door een samenloop van omstandigheden rijden drie jonge mensen kriskras door sprookjesachtig en hedendaags Nederland, op weg naar Geldrop. Op de vlucht voor het echte leven en op zoek naar verlossing.
'Dit is niet een alledaags verhaal. Dat jullie dat weten. Als je het even niet snapt, moet je er maar op vertrouwen dat... nou ja...'t komt goed,' aldus Joke in de voice-over. Joke is een hele normale vrouw met een gezin in Leidschendam. 'Ik stop mijn kinderen in bed, zoals het hoort,' benadrukt ze. Toch maakt Joke een afwijkende keuze die haar 's nachts in de auto doet belanden. Door een samenloop van omstandigheden ontmoet ze op een afgelegen weg twee andere dwalers. Het vreemde meisje zegt niets, de man wil naar Geldrop. De drie jonge vreemdelingen maken in symbiose met elkaar, een roadtrip door zowel een sprookjesachtig als hyperrealistisch Nederland. Niemand stelt vragen, al wordt na verloop het een en ander duidelijk over de personages. Over hun motieven om in anonimiteit voor de weg te kiezen en op zoek te gaan naar verlossing. Speelfilmregiedebuut van Thijs Römer.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Sound Design
Titel: Het wapen van Geldrop
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2008
Hoofdprogramma Gouden Kalf+ NFF Debuut Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still