De slotfase van de historische verbouwing bevat genoeg drama, wendingen en suspense voor wel vier thrillers, met de Kunst als slachtoffer en de Nederlandse poldercultuur als dader - maar ook met een happy end.
Wat een enkele documentaire moest worden over de ambitieuze verbouwing van het Rijksmuseum, groeide door alle tegenslagen en bestuurlijke rompslomp uit tot een vierdelig episch drama met de suspense van een thriller. Vijf jaar na de geplande opening mogen de meesterwerken uit het depot en opent Neerlands culturele schatkamer weer de deuren. Oeke Hoogendijk registreerde en componeerde met oog voor detail dit verslag van een werkelijk historische verbouwing.

Titel: Het nieuwe Rijksmuseum (3 en 4)
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 48 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2013

Kunst & CultuurMediafonds 25 JaarMaatschappijGeschiedenis

Gouden Kalf winnaar

Speciale Juryprijs (2013)
Oeke Hoogendijk

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01