Sfeervolle documentaire over ouderdom, waarin de 94-jarige acteur Piet Kamerman schittert als de speler die zichzelf vertolkt. Hij laat zien hoe je de toekomst omarmt als je hoogbejaard bent.
In het gedempte licht van het Ierse platteland leidt de hoogbejaarde acteur Piet Kamerman (94) al jaren een teruggetrokken leven. Zijn lijf sputtert tegen, maar dat weerhoudt hem er niet van om vol vuur piano te spelen en met krachtige stem voor te dragen. Voor het oog van de camera schittert Piet als zichzelf. Monter omarmt hij de ouderdom met als vaste tegenspelers zijn radio, de telefoon en zijn katten. Dit sfeervolle, meditatieve portret maakt de kijker deelgenoot van een rijk leven in de laagste versnelling.

Titel: Het late leven
Jaar: 2020
Duur : 27 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

GezondheidKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01