Ga naar inhoud
Stills

Het juk

Regie: Nico van den Brink

Alsof het voor de eerste keer ontmoeten van de familie van je vriend nog niet zenuwslopend genoeg is, lijkt er ook iets rond te spoken in het ouderlijk huis. Ciska doet geen oog dicht, en besluit een kijkje te nemen op zolder.

'Ga niet naar de stoffige zolder', is een van dé lessen uit horrorfilms. Maar Ciska slaat dat advies in de wind in deze korte, maar effectieve griezelfilm. Zij is voor het eerst met haar vriend Pascal mee naar het jaarlijkse ritueel ter nagedachtenis aan zijn opa, die kort na terugkeer uit Indonesië overleed. De sfeer is al bij aankomst onheilspellend, met een zwijgend starende buurvrouw in de achtertuin en enge spookverhalen van vriendlief. Geen wonder dat 's nachts de fantasie op hol slaat. Wat voor familiegeheimen zou de zolder herbergen?

Credits

Uitvoerend Producent
Kostuumontwerp
Set geluid
Titel: Het juk
Jaar: 2019
Duur : 17 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2019
Gouden Kalf Competitie DramaHorrorActie & Avontuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.