Kunstenaar Peter Greenaway vecht tegen de klok: plannen volop, maar hoeveel tijd rest hem nog? Zijn scherpzinnige tienerdochter ondervraagt hem en komt tot een blauwdruk van zijn leven, in de vorm van een alfabet.
De fascinaties van filmmaker, schrijver en kunstenaar Peter Greenaway laten zich uitstekend vangen in een alfabet, een vorm die deze encyclopedist op het lijf geschreven is. In soms speelse, soms serieuze gesprekken met zijn scherpzinnige zestienjarige dochter Zoë - gefilmd door zijn echtgenote - dringt het gezin door tot Greenaway's kern. Het resulteert in een eigenzinnig portret over creativiteit, verzameldrang en de pijnpunten des levens. Een kunstenaar, vader, echtgenoot, man en mens in gevecht met zijn steeds beperktere tijd.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Beeld

Titel: Het Greenaway alfabet
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.