Ga naar inhoud
Portret van de komisch-zwartgallige schrijver, cabaretier en liedjesschrijver Hans Dorrestijn. Vrienden en collega’s komen over hem aan het woord en Dorrestijn zelf is ditmaal opvallend serieus.
Schrijver, cabaretier en liedjesschrijver Hans Dorrestijn heeft het in zijn werk op een komisch-zwartgallige manier over zijn tragische jeugd, mislukte relaties, minderwaardigheidscomplexen, seksuele afwijzing en alcoholisme. In deze documentaire is hij serieuzer en vertelt hij openhartig over zijn leven. Ook vrienden en collega’s als Ton Anbeek, Jacques Klöters, Vic van de Reijt en zanggroep Zazi komen aan het woord over Dorrestijn, die in 2015 75 jaar is geworden. De film is gelardeerd met archiefmateriaal en met zowel oude als recente liedjes.

Titel: Hans Dorrestijn. De kunst van het lijden.
Jaar: 2015
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.