Ga naar inhoud
Nadat een Rotterdamse ongemerkt jarenlang dood in huis lag, starten twee vriendinnen en buurtgenoten een campagne tegen eenzaamheid. Documentaire over burgerschap, medemenselijkheid en samenleven.
Zonder dat iemand haar heeft gemist, wordt de Rotterdamse Bep de Bruin tien jaar na haar dood thuis gevonden. Voor Ada (59) en Wilma (70) is dat de aanleiding om als vrijwilliger in te haken bij de gemeentelijke campagne tegen eenzaamheid. Samen leggen ze huisbezoeken af, op zoek naar zielen die hulp of een luisterend oor kunnen gebruiken. Maar de grens tussen zorgen en bemoeien blijkt soms vaag. Dat levert in deze documentaire pijnlijke en ongemakkelijke momenten, maar net zoveel liefdevolle en luchtige scènes op.

Titel: Goede buren
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 22 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

GezondheidMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.