Ga naar inhoud
Documentaire over het schildersechtpaar Ernst en Karin van Leyden, tijdgenoten en bekenden van Karel Appel en Pablo Picasso. Het duo smachtte naar roem, maar eindigde als voetnoot in de kunstgeschiedenis.
Documentaire over het schildersechtpaar Ernst en Karin van Leyden, tijdgenoten en bekenden van succesvolle kunstenaars als Karel Appel, Willem de Kooning en Pablo Picasso. Het creatieve duo, dat smachtte naar succes, eindigde echter als voetnoot in de kunstgeschiedenis. Wat gebeurt er met hun nalatenschap? In deze film wordt de keerzijde van het kunstenaarschap geïllustreerd met fragmenten uit brieven en foto’s uit de privécollectie. Hun nu bejaarde zoon Ragnar schetst daarnaast een ontluisterend beeld van zijn jeugd.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: Gevangen in schoonheid
Jaar: 2016
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Inschrijving, Geen Sectie
Editie: NFF 2016

Kunst & CultuurGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.