Ga naar inhoud
Still

Georgica

Regie: Katelijne Schrama
Tweeduizend jaar geleden schreef Vergilius een ode op de landbouw. In hoeverre is dat gedicht nog van toepassing op het werk van hedendaagse boeren in de Flevopolder? Documentaire in vier hoofdstukken.
Meer dan tweeduizend jaar geleden schreef de Romeinse dichter Vergilius een lofdicht op de landbouw: Georgica. Wat vinden hedendaagse boeren in Flevoland van die teksten? In vier hoofdstukken wordt de Flevopolder belicht en getoond hoe de boeren in dat geordende landschap hun vak uitoefenen. Elementen als seizoenen, grond die bewerkt moet worden en de geluiden van de vogels zijn in al die eeuwen tijd ongewijzigd gebleven. Maar als vanzelf komen de verhalen bovendrijven over drastische veranderingen, zoals de invloed van de voedselindustrie en de hedendaagse regelgeving.

Credits

Producent
Productiebedrijf
SNG Film
Omroep
Boeddhistische Omroep Stichting
Distributie
SNG Film
Titel: Georgica
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 10 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Niet op Festival

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still