Josef Ganz, de Joodse inge­nieur achter de Volk­swagen Kever, werd verbannen door de nazi’s. Zijn biograaf en fami­lieleden willen zijn nalaten­schap in ere herstellen en letter­lijk weer op de weg krijgen.
Inge­nieur Josef Ganz verraste Duit­s­land in 1932 met een revo­lu­tion­aire kleine auto. Het was zijn droom: een lichte, wend­bare en betaal­bare wagen. Adolf Hitler deelde zijn droom. Alleen was er voor de Joodse uitvinder geen plek in Hitlers Duit­s­land. Aan de hand van archief­ma­te­riaal en gesprekken met nabestaanden vertelt de docu­men­taire het verhaal van de man wiens ontwerpen en ideeën leidden tot de uitvin­ding van de Volk­swagen Kever, maar die uitein­delijk alles kwij­traakte. Ganz’ familie en bewon­der­aars brengen zijn verloren erfgoed weer tot leven.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Visual Effects

Titel: Ganz: How I Lost My Beetle
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 26 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

GeschiedenisKunst & CultuurPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01