Ga naar inhoud
Speelfilmdebuut waarin stellen die nog voor 2000 willen trouwen, voor fl 19,99 de huwelijksnacht in een luxe hotel kunnen doorbrengen.
Het is 1999. Reden voor een groot sjiek hotel om een stunt te verzinnen. Kersverse bruidspaartjes die nog voor de eeuwwisseling willen trouwen, kunnen de huwelijksnacht in het hotel doorbrengen voor slechts fl. 19,99. Al snel blijkt dat de actie zeer uiteenlopende koppels aantrekt. Van een bijstandsmoeder die een asielzoeker een verblijfsvergunning gunt tot een Marrokaans koppel met problemen; van een streng gelovige maagd met een geduldige echtgenoot tot twee recalcitrante punkers; van een hoogbejaard stel tot een zwangere vrouw met man en hond... Kortom, een aardige dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving anno nu. De verschillen tussen de koppels en hun onderlinge terloopse contacten geven de film een soms komisch, ontroerend of zelfs wrang karakter. fl. 19,99 is Mart Dominicus' speelfilmdebuut en maakt deel uit van het Route 2000 project, vier films waarin de naderende eeuwwisseling centraal staat.

Titel: fl. 19,99
Jaar: 1998
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1998

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.