Ga naar inhoud
Still

Exit

Regie: Boris Paval Conen
Een indringende film gebaseerd op een waargebeurde, volledig uit de hand gelopen nacht waarin vijf uitgeprocedeerde asielzoekers zich proberen te verzetten tegen hun uitzetting naar Guinee.
De Guinese vluchteling Amadou is bijna klaar met zijn studie in Nederland wanneer besloten wordt dat hij is uitgeprocedeerd. De ambtenaar die zijn dossier behandelde toen hij als jongen aankwam, voert nu de regie over de uitzetting. Door een inschattingsfout belandt Amadou met vier andere mannen in één cel van het busje dat hen naar het vliegveld rijdt. De groep besluit zich te verzetten. Boris Paval Conen baseerde zijn indringende filmverhaal met fictieve personages op een waargebeurde, volledig uit de hand gelopen nacht.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: Exit
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie PolitiekNFF Talent

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (2013)
Boris Paval Conen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.