De mysterieuze kunst van M.C. Escher kennen we allemaal, maar wie was hij als mens? Aan de hand van niet eerder openbaar gemaakte brieven vertelt Escher, 44 jaar na zijn dood, zijn eigen verhaal.

"Ik ben bang dat er maar één persoon in de wereld is, die een echt goede film van mijn werk kan maken: ikzelf", schreef M.C. Escher in 1969 aan een verzamelaar van zijn werk. En dat is precies wat Escher in deze documentaire doet, als symbolisch regisseur. Eschers persoonlijke documenten zoals brieven en dagboeken geven een prachtig beeld van wie hij was, wat hij dacht, voelde en waar hij naar op zoek was. Zijn emoties en gedachten kunnen niet persoonlijker, poëtischer en puntiger verwoord worden dan Escher zelf deed in zijn privédocumenten.

Credits

Producent
Coproducent
Geluidsnabewerking
Animatie

Titel: Escher: het oneindige zoeken
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2018

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.