Documentaire over de Limburgse kunstenares Marianne van der Heijden (1922-1998). De interviews met familie en vrienden, geïllustreerd met beelden van Van der Heijdens werk, vormen een contrastrijk portret.
Documentaire waarin familie en vrienden van Marianne van der Heijden (1922-1998) vertellen over het leven van deze Limburgse beeldend kunstenaar. De interviews worden geïllustreerd met beelden van haar werk - mozaïeken, glas-in-loodramen, abstractere etsen, lino’s en papiercollages - en teksten uit nagelaten brieven en dagboeken. De film vormt een contrastrijk portret van een vrouw tegen de achtergrond van het Limburgse landschap, het katholicisme en het artistieke leven van Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Oogland Filmproducties
Omroep
L1 televisie

Titel: Een zwerver willen zijn
Jaar: 2013
Duur : 38 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.