Ga naar inhoud
Zorgcentrum Tuindorp Oost in Utrecht: rust en regelmaat bepalen het bestaan van de oudere bewoners. Hoe gaat het als 41 jonkies de leegstaande kamers betrekken?
Het Utrechtse zorgcentrum Tuindorp Oost: rust en regelmaat bepalen het bestaan van de oudere bewoners. Hier zal binnenkort verandering in komen, wanneer tientallen jonge woningzoekenden hun intrek nemen in het pand. Zij zullen de kamers opvullen die leeg staan door de opnamestop als het gevolg van bezuinigingen. Dat zou weleens kunnen zorgen voor meer leven in de brouwerij. Ans Stockschen (88) die haar demente man verzorgt, zit er niet op te wachten. Haar hoofd zit al vol met andere dingen. Ze kan zich bovendien niet voorstellen dat jongeren het leuk vinden om te wonen tussen al die oudjes. Maar er zijn er ook die ‘snakken naar iets nieuws’ en 'uitkijken naar de verandering', zoals de 105-jarige Judith Raupp en Arie Nagel (91). Hoe zal het initiatief om jong en oud samen te brengen in de praktijk werken?

Titel: Een nieuwe morgen
Jaar: 2017
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2017

MaatschappijGezondheid

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.