Ga naar inhoud
Sommige toeristen kiezen voor Egypte voor een lekker luie all-inclusive. Maar niet Dummie, want die moet daar met zijn beste vriendje Goos stad en land afreizen op zoek naar zijn lieve ouders, die zich ergens in een geheime graftombe bevinden.

Dummie heeft heimwee naar Egypte en vooral naar zijn mummie-ouders. Daarom reist hij met zijn beste vriend Goos af naar het land van de piramides. Daar ontdekt Dummie dat hij na duizenden jaren nog maar weinig herkent van zijn oude vaderland. Dat maakt het extra moeilijk om afscheid te nemen van zijn ouders, die in een geheime graftombe begraven liggen. Nummer drie uit de reeks familiefilms naar de jeugdboeken van Tosca Menten, waarin ook oude bekenden als meester Krabbel en de strenge, ietwat hysterische juffrouw Kriek weer van de partij zijn.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

JeugdHumorDramaGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.