Ga naar inhoud
Deel uit serie over ethische kwesties. Wanneer zijn zoon een misdaad pleegt, moet een onberispelijke rechter kiezen of hij hem beschermt of hem uitlevert. Ofwel: is hij vader, of is hij rechter?

Wanneer zijn zoon een misdaad pleegt, moet een onberispelijke rechter, iemand die ‘niet buigt onder publieke druk’ en een rotsvast geloof heeft in het recht, kiezen of hij hem beschermt of hem uitlevert. Met andere woorden: is hij vader, of is hij rechter? Zijn alter ego lijkt andere keuzes te maken dan zijn reële zelf. Onderdeel van een dramaserie rondom de vraag: hoe maak je de juiste keuzes onder extreme omstandigheden?

Titel: Duivelse dilemma's - Het offer
Jaar: 2012
Duur : 40 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2012

Misdaad

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.