Ga naar inhoud
Henriette Roland Holst stort zich tussen 1891-1927 vol vuur in de arbeidersbeweging. Deze documentaire reconstrueert die tijd aan de hand van oud filmmateriaal en teksten van de dichteres.
In de periode 1891-1927 maakte Henriette Roland Holst een dramatische ontwikkeling door. Als aankomend dichteres uit een gegoed burgerlijk milieu stortte ze zich vol idealisme en overgave in de arbeidersbeweging. Deze documentaire reconstrueert die periode aan de hand van oud filmmateriaal, gecombineerd met teksten van Roland Holst zelf: flarden uit brieven, gedichten, toespraken en boeken, spaarzaam aangevuld door persoonlijk commentaar van de maker.

Credits

Producent
Scenario
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
SNG Film
Omroep
Omroep Brabant
Distributie
Mokum Filmdistributie

Titel: Droom en daad
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 14 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Mediafonds 25 JaarKunst & CultuurGeschiedenisPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.