Ga naar inhoud

Drie jonge vluchtelingen zitten in het laadruim van een truck, op weg naar een nieuwe toekomst in Europa. Dan stopt de vrachtwagen...

Twee mannen en een vrouw zijn gedwongen hun land te ontvluchten en belanden samen in het laadruim van een vrachtwagen die richting Europa koerst. Tijdens hun bizarre reis delen ze verhalen en dromen in deze bijzondere verbeelding van de vluchtelingencrisis. Momenten van vriendschap, warmte en intimiteit komen samen met de gruwelijke realiteit. In dit schemergebied tussen een nieuw en een oud bestaan, is het de vraag of zij hun eindbestemming wel zullen bereiken.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Set geluid

Titel: Nothing to Declare
Jaar: 2018
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

MaatschappijPolitiekDrama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.