Ga naar inhoud
Documentaire over China’s Pearl River Delta, waar vierduizend jonge wetenschappers vrij ongehinderd werken aan een wereld waarin het menselijk IQ kan worden beïnvloed en dier en mens kunnen worden gekloond.
In China’s Pearl River Delta zijn vierduizend jonge wetenschappers bezig het DNA van plant, mens en dier in kaart te brengen. Ze werken aan een wereld waarin het IQ van mensen kan worden beïnvloed en dieren en mensen eenvoudig kunnen worden gekloond. China kent weinig wettelijke belemmeringen voor dit onderzoek en ook aan kapitaal is geen gebrek. De wetenschappers willen bijdragen aan 'de vooruitgang'. Maar de werkelijkheid is weerbarstig en bestaat ook voor hen niet alleen uit bits, bytes en algoritmes.

Credits

Production Design
Productiebedrijf
Timedoc
Omroep
VPRO TV
Distributie
NPO Sales

Titel: DNA Dreams
Jaar: 2012
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

MaatschappijInternationaal

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.