De fami­liegeschiedenis van de Libanese kunste­naar Rayyane Tabet, werkend op het snijvlak van archi­tec­tuur, woord- en beeld­houwkunst, blijkt een span­nend spionageverhaal.
De fami­liegeschiedenis van de Libanese kunste­naar Rayyane Tabet is nauw verbonden met een beroemde arche­ol­o­gische vind­plaats in Syrië: Tell Halaf. Die werd in 1889 ontdekt door de Duitse diplo­maat Max von Oppen­heim, voor wie de over­g­root­vader van Tabet secre­taris was. Onder­tussen had zijn over­g­root­vader een geheime missie: spioneren voor de regering in Beiroet. Op het snijvlak van archi­tec­tuur, woord- en beeld­houwkunst, giet Rayyane Tabet dit buitenge­wone verhaal in een 21e-eeuwse vorm. In navol­ging van Tabets werk ontrafelt Displaced Pieces een verhaal over oorlog, verwoesting en wederop­bouw door middel van kunst.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Postproductiebedrijf

Titel: Displaced Pieces
Jaar: 2020
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

PolitiekFamiliebandenKunst & CultuurBuitenlandGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte