Ga naar inhoud
displaced_pieces_stills.00_01_23_12.Still004.png

Displaced Pieces

Regie: Catherine van Campen
De familiegeschiedenis van de Libanese kunstenaar Rayyane Tabet, werkend op het snijvlak van architectuur, woord- en beeldhouwkunst, blijkt een spannend spionageverhaal.
De familiegeschiedenis van de Libanese kunstenaar Rayyane Tabet is nauw verbonden met een beroemde archeologische vindplaats in Syrië: Tell Halaf. Die werd in 1889 ontdekt door de Duitse diplomaat Max von Oppenheim, voor wie de overgrootvader van Tabet secretaris was. Ondertussen had zijn overgrootvader een geheime missie: spioneren voor de regering in Beiroet. Op het snijvlak van architectuur, woord- en beeldhouwkunst, giet Rayyane Tabet dit buitengewone verhaal in een 21e-eeuwse vorm. In navolging van Tabets werk ontrafelt Displaced Pieces een verhaal over oorlog, verwoesting en wederopbouw door middel van kunst.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Set geluid
Postproductiebedrijf
Titel: Displaced Pieces
Jaar: 2020
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie PolitiekFamiliebandenKunst & CultuurBuitenlandGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.