Ga naar inhoud
Still

Die Welt

Regie: Alex Pitstra
Speelfilmdebuut van de Nederlands-Tunesische Pitstra, dat een portret schetst van het Tunesië na de Jasmijnrevolutie. Centraal staat een jonge dvd-verkoper die droomt van een betere toekomst in Europa.
Speelfilmdebuut van de Nederlands-Tunesische Alex Pitstra, dat een portret schetst van het Tunesië na de Jasmijnrevolutie. Abdallah, een jonge dvd-verkoper uit Tunis, droomt van een beter leven in Europa - of ‘Die Welt’, zoals zijn vader het noemt. Pitstra baseerde de film op eigen observaties in Tunesië, waar hij als vijfentwintigjarige voor het eerst zijn vader ontmoette. Hij plaatst de fictieve hoofdpersoon middenin zijn bestaande familie, waardoor een hybride tussen documentaire en fictie ontstaat.
Titel: Die Welt
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht Gouden Kalf+ NFF Debuut Competitie MaatschappijInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Beste Scenario (2013)
Thijs Gloger
Beste Scenario (2013)
Alex Pitstra

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.