Ga naar inhoud
Een filmmaker met een passie voor geur en een jongen met een reukstoornis gaan samen op zoek naar een filmisch alternatief. Het resultaat: een ode aan de zintuigen.
Film kan veel gevoelens opwekken, maar dat dit medium geen geur kan overbrengen, is regisseur Denise Janzee een doorn in het oog. Samen met de dertienjarige Stan, die anosmie heeft, gaat ze op zoek naar mogelijkheden om geur via de andere zintuigen over te brengen. Pas gemaaid gras, een verfrissende zomerregen na een snikhete dag, de geur van chocolade, de vertrouwde geur van ‘vroeger’. Hoe ervaar je dat als je niet kunt ruiken? En: kan een film gaan stinken?

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
The Film Kitchen
Omroep
KRO-NCRV
Postproductiebedrijf
Filmmore

Titel: Deze film stinkt
Jaar: 2019
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020

FamiliefilmGezondheidWetenschap

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.