Een intiem, ontroerend en verrassend portret van een van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse muziekscene. D'Angelo verwierf een ongeëvenaarde status binnen de neo-soul beweging.
De muzieklegende D'Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant en superster raakte eerder door een spirituele crisis meer dan een decennium uit het zicht. Via interviews met D'Angelo en andere grote namen, plus nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal ontstaat een beeld van wie deze zanger eigenlijk is. Een man die in het arme Virginia opgroeide in de kerk van zijn grootouders en te maken kreeg met de verleidingen van de muziekindustrie. Een bijzonder levensverhaal van een geniale muzikant, die toevallig ook een wereldster is.

Titel: Devil's Pie - D'Angelo
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2019

GeschiedenisKunst & CultuurMuziek

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2019)
Carine Bijlsma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.