Documentaire over de in 2013 overleden kunstenaar Henk Peeters, de onvermoeibare woordvoerder en organisator van de Nul-beweging uit de jaren zestig, die hij zijn leven lang trouw probeerde te blijven.
De in 2013 overleden beeldend kunstenaar Henk Peeters was de onvermoeibare organisator en woordvoerder van de 'anti-schilderkunstige' Nul-beweging - voor sommigen een exposeringsvehikel, voor anderen een manier om te schoppen tegen de conventies in de kunst. Bijna alle aanhangers, onder wie Armando en Jan Schoonhoven, namen in 1965 afstand van de beweging, met uitzondering van Peeters. De documentaire toont dat Peeters nog lang trouw probeerde te blijven aan de idealen, in zijn kunst en in zijn leven.

Titel: De Zero Revolutie - Henk Peeters
Jaar: 2015
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.