Ga naar inhoud
Verfilming van het gelijknamige boek van thrillerschrijfster Saskia Noort, over een succesvol plastisch chirurge die naast huwelijksproblemen en verbouwingsellende ook nog te maken krijgt met een gevaarlijke, chantabele situatie.

Tessa, werkzaam als succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière gaat worden. Ze is als vrouw in elk opzicht geslaagd: slim, zakelijk, gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt, want Tessa is eenzamer dan ooit. Haar huwelijk wankelt, haar echtgenoot zit mentaal in de put en kijkt dagelijks te diep in het glaasje. Bovendien dreigt de verbouwing van haar huis, onder toezicht van een nogal alternatieve aannemer, uit te lopen op een ramp. Wanhopig accepteert Tessa de helpende hand van een aantrekkelijke vriend uit het verleden, waarmee ze zich in een chantabele positie manoeuvreert. Verfilming van het gelijknamige boek van thrillerschrijfster Saskia Noort.

Titel: De verbouwing
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 46 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2012

Misdaad

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2012)
Nanette Drazic

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2012)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.