Ga naar inhoud
Still

De val van Aantjes

Regie: Anne van der Linden
Tweedelige filmische interpretatie van de veelbesproken opkomst en ondergang van Willem Aantjes. Hij zou de eerste fractievoorzitter van het CDA worden, maar struikelde in 1978 over een vermeend oorlogsverleden.
Tweedelige filmische interpretatie van de veelbesproken opkomst en ondergang van Willem Aantjes, een man die de politiek als zijn roeping beschouwde. De druk die dat op zijn huwelijk legde speelt een prominente rol. Aantjes zou de eerste fractievoorzitter van het CDA worden, maar struikelde in 1978 over een vermeend oorlogsverleden. Volgens dit verhaal, waarin feit en fictie door elkaar lopen, smeedden de NAVO en de luchtmacht een complot tegen hem. Zijn eigen stilzwijgen hielp uiteraard niet mee.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Titel: De val van Aantjes
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Televisiedrama
Editie: NFF 2013
Jaaroverzicht PolitiekGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.