Ga naar inhoud
Still1.jpg

De Ontmoeting - Meisjesjongensmix

Regie: Lara Aerts
Korte documentaire over intersekse kind Wen Long. De negenjarige is erg blij dat ze van haar ouders zelf mag weten of ze als jongen of meisje door het leven wil gaan. Maar gemakkelijk is dat niet.
Bij Wen Longs geboorte was niet te zien of ze een jongen of meisje was. Ze bleek een intersekse kind. Haar ouders lieten haar niet opereren, maar lieten de keus aan Wen Long zelf. De negenjarige is daar blij mee, maar haar status blijft lastig. Want als je zowel jongen als meisje bent, waar hoor je dan bij? De moedige Wen Long vindt het belangrijk om in deze documentaire haar verhaal te vertellen. Juist omdat bijna niemand weet dat intersekse bestaat, het zelfs veel voorkomt en veel andere intersekse mensen er níet over durven praten.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Scenario
Research
Sound Design
Titel: De Ontmoeting - Meisjesjongensmix
Jaar: 2020
Duur : 7 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2020
LGBTQ+Gender & identiteitFamiliefilm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.