Ga naar inhoud
Roadmovie over de tienjarige, getraumatiseerde Elvis die door zijn vader wordt weggehaald uit een noodlijdend kinderziekenhuis in Riga. In het welvarende Nederland gaan zij op zoek naar geluk.
Roadmovie gedraaid in Riga en Nederland over een man die op zoek gaat naar een nieuwe moeder voor zijn kind. Elvis, een tienjarig jongetje uit Letland, is na de tragische dood van zijn moeder in hardnekkig stilzwijgen vervallen. Sinds twee jaar verblijft hij, zonder enig zicht op vooruitgang, in een noodlijdend kinderziekenhuis in Riga. De vader van het jongetje kan het lijden van zijn getraumatiseerde zoon niet langer aanzien en ontvlucht met hem de erbarmelijke situatie in zijn land. In de hoop op een betere toekomst voor Elvis gaat hij in het welvarende Nederland op zoek naar de vrouw met wie hij in zijn jeugd een langdurige correspondentie voerde. Bekroond met de Holland Film Award in 1997.

Titel: De nieuwe moeder
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast van het Jaar
Editie: NFF 2013

RomantiekInternationaalMediafonds 25 Jaar

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Holland Film Award (1997)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.