Ga naar inhoud
Tijdens een roadtrip door Amsterdam zetten drie jonge vrijbuiters uit een buitenwijk alles op alles om te laten zien wat ze waard zijn. Een coming of age-film vol ontembare levenslust en toekomstdromen.
Bilal, Gregg en Kevin, drie jongens van zeventien uit een Amsterdamse buitenwijk kunnen niet wachten tot het echte leven begint. Na de eindexamens gaan ze vliegen! Als ze tijdens de zoveelste saaie schooldag door een groepje meisjes worden uitgedaagd hen 's avonds in de fameuze nachtclub Jimmy Woo te ontmoeten, zetten ze alles op alles om daar binnen te komen. Shady El-Hamus' speelfilmdebuut is een energieke roadtrip vol humor en grenzeloos optimisme. De filmtitel is straattaal voor 'het leven'.

Titel: De Libi
Jaar: 2019
Duur : 1 uur, 41 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Forum van de Regisseurs
Editie: NFF 2019

HumorActie & AvontuurMaatschappijDrama

Gouden Kalf nominaties

Beste Mannelijke Bijrol (2019)
Thomas Höppener
Beste Scenario (2019)
Jeroen Scholten van Aschat
Beste Scenario (2019)
Shady El-Hamus

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.