Op tournee met Cas Enklaar, Jules Croiset, Kitty Courbois, Sigrid Koetse en Ingeborg Elzevier, acteurs die op hoge leeftijd nog steeds in het theater staan. Over vergankelijkheid en de drang om te blijven spelen.


Regisseur Michiel van Erp krijgt onverwacht drie dozen vol herinneringen van de in 2008 overleden acteur Carol van Herwijnen in handen. Plots realiseert hij zich hoe vluchtig het theater is. Als het doek dichtgaat is de acteerprestatie verdwenen. Met Van Herwijnen in het achterhoofd volgt Van Erp enkele oudere acteurs op hun tournee. Cas Enklaar, Jules Croiset, Kitty Courbois, Sigrid Koetse en Ingeborg Elzevier zijn op hoge leeftijd nog steeds in de schouwburgen te zien. Hoe gaan ze om met de vergankelijkheid? Wat drijft hen om te blijven spelen?

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
IKON TV

Titel: De dingen die voorbij gaan
Jaar: 2014
Duur : 59 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

GeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.