Ga naar inhoud
stills

De Dick Maas Methode

Regie: Jeffrey De Vore
Het kleurrijke verhaal van de onstuimige carrière van Dick Maas, de cineast die met hits als De lift en Flodder de Nederlandse film flink opschudde. Maar zijn loopbaan ging niet altijd over rozen.

Op de Filmacademie was Dick Maas al een buitenbeentje. Een gedreven filmmaker met een sterk ontwikkeld gevoel voor horror, actie en zwarte humor, dat aansloeg bij het publiek. Begeleid door een schat aan unieke videobeelden en foto's uit zijn privéarchief geven Maas en een groot aantal medewerkers en filmkenners een kijkje achter de schermen. Over de gouden jaren met successen als De lift, Flodder en Amsterdamned, Amerikaanse dromen en moeilijker tijden. Het verhaal van een cultregisseur die de dingen het liefst op zijn eigen manier doet.

Tickets voor de NFF publiekspremière zijn verkrijgbaar via www.filmfestival.nl/festivalpremiere-de-dick-maas-methode/

Credits

Sound Design
Set geluid
Muziek
Productiebedrijf
Film Events
Distributie
WW Entertainment BV
Coproductiebedrijf
Meraki Content
Postproductiebedrijf
PIXMIX STUDIOS
Titel: De Dick Maas Methode
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie Premières Landelijk ArchiefmateriaalGeschiedenisKunst & Cultuur

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.