Ga naar inhoud
Still

De Boskampi's

Regie: Arne Toonen
Komische familiefilm over Rik Boskamp die het spuugzat is om, net als zijn sullige vader, te worden gepest. Hij verzint een list: na hun verhuizing gaat Rik door het leven als Rikki Boskampi, zoon van een maffiabaas.
Rik Boskamp is het spuugzat om, net als zijn sullige vader, te worden gepest. Een maffiafilm brengt hem op een idee: Rik zal ervoor zorgen dat zijn vader en hij verhuizen en dat hij in het nieuwe dorp wordt aangezien voor Rikki Boskampi, zoon van de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo. Het plan werkt! Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rik zijn leugen nu nog volhouden? De komische familiefilm is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Marjon Hoffman en zit vol knipogen naar Amerikaanse gangsterklassiekers.

Titel: De Boskampi's
Jaar: 2015
Duur : 1 uur, 42 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2015
Gouden Kalf Competitie Kidsbios Competities Kristallen, Gouden en Diamanten Films RomantiekDramaFamiliefilm

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2015)
Vincent de Pater
Beste Muziek (2015)
Good Sounds
Beste Muziek (2015)
Erik-Jan Grob

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2017)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.