Ga naar inhoud
Stills

De Beentjes van Sint-Hildegard

Regie: Johan Nijenhuis
Een relatiekomedie over verstikkende liefde, waaraan Jan (Herman Finkers in zijn eerste filmrol) na 35 jaar huwelijk even kan ontsnappen... in een verzorgingshuis.
Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er Spaans benauwd van krijgt. Voor haar is het huwelijk een vorm van begeleid wonen. In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan zulke rare sprongen dat hij in een verzorgingstehuis belandt. Dochter Liesbeth (Leonie ter Braak) zit ondertussen in een vergelijkbaar relatieschuitje. Dus rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde? Finkers bewerkte ook het scenario voor deze Twents gesproken komedie.
Titel: De Beentjes van Sint-Hildegard
Jaar: 2020
Duur : 1 uur, 44 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2020
Gouden Kalf Competitie FamiliebandenPlatina FilmHumorDramaReizen

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2020)
Johan Nijenhuis
Beste Film (2020)
Ingmar Menning
Beste Montage (2020)
Bas Icke, NCE
Beste Scenario (2020)
Herman Finkers

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2020)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.