Geruchtmakende zaken uit de recente geschiedenis komen aan de orde in deze dramaserie rond twee onderzoeksjournalisten. Ze lichten doofpotten en proberen de onderste steen boven te krijgen.
Twee onderzoeksjournalisten zijn de hoofdpersonen in deze dramaserie die in elke aflevering een bestaande, geruchtmakende affaire bij de kop neemt. Het gaat om zaken die de gemoederen nog steeds bezig houden, zoals de rol van Dutchbat bij de val van Srebrenica en de afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA. De twee journalisten proberen doofpotten te lichten en gaan als rechercheurs te werk in hun poging de onderste steen boven te krijgen. Daarbij krijgen ze regelmatig met vakmatige en persoonlijke dilemma’s te maken.

Titel: De affaire
Jaar: 2015
Duur : 50 minuten
Categorie: Televisiedrama
Competities: Panorama
Editie: NFF 2015

PolitiekDansGeschiedenisMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.