Najaar 2008. Ook Nederland ontkwam niet aan de bankencrisis. Deze unieke blik achter de schermen laat voormalige politici en toezichthouders vertellen over de beslissingen, die ze in die angstige dagen moesten nemen.
Onze banken leken zo veilig. Tot de val van Lehman Brothers in 2008 het startsein bleek voor een wereldwijde financiële crisis die ook Nederland bereikte. Deze documentaire voert ons terug naar die periode, waarin ook Nederlandse machthebbers en toezichthouders werden overvallen door de rampspoed. Onze economie en welvaart stonden op het spel en politici en financiële experts zagen zich gedwongen een spel te spelen, waarvan ze de regels nog moesten uitvinden. Toenmalige hoofdrolspelers blikken terug op die zeven onheilsdagen vol helse beslissingen.

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking

Titel: De achtste dag
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GeschiedenisPolitiek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.