Indringend portret van de jonge Syrische danser Ahmad Joudeh, die na een reportage in Nieuwsuur bij Het Nationale Ballet wordt uitgenodigd. Welke prijs betaalt hij daarvoor?
De Syriër Ahmad Joudeh heeft zijn levensmotto in zijn nek getatoeëerd staan: ‘dansen of sterven’. Nieuwsuur maakte in 2016 een reportage over Joudeh, die ondanks de oorlog in Syrië en veel tegenwerking, zijn passie voor dans niet opgaf. Hij werd daarna door Het Nationale Ballet naar Amsterdam gehaald. Regisseur Kaboly bleef Joudeh volgen en toont in deze documentaire dat de danser het niet gemakkelijk heeft: hij mist zijn familie en wordt gekweld door oorlogsherinneringen.

Titel: Dance or Die
Jaar: 2018
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2018

SportKunst & CultuurMaatschappijPolitiekDans

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.